skip to Main Content

Datingtips voor mannen en vrouwen

10 Datingtips voor mannen

Datingtip 1: Naast elkaar ipv tegenover elkaar

Op je locaties wil je zoveel mogelijk naast elkaar zitten in plaats van tegenover elkaar. Misschien herken je het wel, als je tegenover elkaar zit voel je veel meer spanning om te presteren en om te praten.

Wanneer je naast elkaar zit is het automatisch al meer ontspannen en voelt het ook niet alsof je elke seconde iets te zeggen moet hebben. Ook kan je makkelijker gebruik maken van de omgeving: Lachen om wat de mensen om je heen doen en praten over wat je doet.

Datingtip 2:  Doe het rustig aan

Het is altijd handig om het een beetje rustig aan te doen. Een eerste date betekent immers nog niet zoveel. Houd jezelf dus een klein beetje rustig. Je mag best laten zien dat je de ander leuk vindt, maar overdrijf dit niet. Je leert elkaar immers pas net kennen!

Datingtip 3:  Lach en kijk of jullie dezelfde humor hebben

Het is super belangrijk dat je met hem of haar kan lachen. Daarbij is het ook wel fijn als je tijdens een eerste date niet meteen over de meest heftige onderwerpen praat. Het kan wel, maar het is goed om het ook een beetje luchtig te houden.

Datingtip 4: Hou het niet alleen bij patat met mayonaise

Stel, je bent zeven jaar oud. En iemand vraagt je wat je lievelingseten is. Grote kans dat je patat of pannenkoeken zegt. Dat is het lievelingseten van de meeste kinderen.

Maar als jij zeven bent, en je lievelingseten is patat. Je kan er geen genoeg van krijgen en het liefst zit je de hele dag op je luie kont handenvol patat naar binnen te scheppen. Je vindt patat zo lekker dat je er niet eens aan moet denken om iets naders te eten. Maar toch vinden ook een heleboel kinderen pannenkoeken lekker. Zeker de helft van de zevenjarigen gaat daar helemaal los op. Kan je als je nog nooit pannenkoeken geprobeerd hebt, oprecht zeggen dat patat je lievelingseten is?

Misschien heb jij wel het pannenkoeken-gen, en ben jij in werkelijkheid iemand die uit zichzelf dol is op pannenkoeken. Maar omdat je het nog nooit geprobeerd hebt, denk je dat patat je lievelingseten is.

Datingtip 5: Wees geen betweter

Soms schieten mannen in de verdediging als ik ze het bovenstaande vertel. Ze zeggen dan: “Ja, ik wil geen vrouw zijn die niet tegen tegengas kan. Ik ben een sterke, onafhankelijke Nederlandse man. En ik heb helemaal geen zin om een vrouw te pleasen.

Nou haal je twee dingen door elkaar. Je hebt enerzijds het liefdevolle aandacht geven waarbij jij je vooral op hem richt. Als je dat niet wilt doen wordt het onmogelijk om met wie dan ook een relatie aan te gaan. En dan is er het tweede: hem niet laten merken wanneer je het beter weet.

Datingtip 6: Neem vooraf de leiding

Vrouwen vinden het belangrijk als een man de leiding neemt in het vinden van een geschikte locatie of activiteit voor een eerste afspraak. Dus het is niet zo verstandig om de vrouw te vragen om hier een keuze in te maken of een voorstel te doen.

Alles wat je daar hoofdzakelijk mee bereikt is dat je de vrouw de indruk geeft dat jij niet graag de leiding neemt en niet graag besluiten neemt over iets wat jullie samen aangaat. Dat is gevoelsmatig alles behalve mannelijk voor een vrouw en daarmee niet aantrekkelijk, ook al is het goed bedoelt.

Datingtip 7: Ga naar een optreden van lokale helden of naar een klein festival

Als je een liefhebber bent van muziek, en je deelt deze liefhebberij met je date, dan is zeker in de zomer naar een optreden van een lokaal bekende artiest gaan of naar een klein festival gaan een uitstekend idee voor een date.

Datingtip 8 :Trakteer haar op een ijsje

Na afloop van een leuk evenement of een optreden van je favoriete band, zou je haar kunnen trakteren op een ijsje om zo nog even na te kletsen.

Datingtip 9 : Ga iets doen met dieren

Vrouwen zijn over het algemeen dol op dieren. Dat maakt dieren kijken of iets doen met dieren een geweldig idee. Hierbij kun je uiteraard denken aan een bezoekje aan de dierentuin. Zeker wanneer er pasgeboren dieren te bewonderen zijn.

Datingtip 10: Zorg samen voor een leuk gesprek

Maar uiteraard moet je wel wat te praten hebben met je date. En ook je date zal ernaar uitkijken om een leuk gesprek te voeren met jou. Je mag er dan gerust vanuit gaan dat ook zij haar best zal doen om het gesprek gaande te houden.

En zo moet het ook. Want een leuk gesprek met iemand voeren dat kan je niet in je eentje. Bovendien moet je jezelf altijd bedenken dat het niet met iedereen die je ontmoet kan klikken. Zoals niet iedereen die je in je leven ontmoet hebt je vriend is geworden, zo zal niet elke vrouw die je ontmoet je vriendin kunnen worden.

Dat betekent dat wanneer je met je date in gesprek raakt en het klikt tussen jullie, dan zal een gesprek als vanzelf lopen en denk je er helemaal niet meer bij na wat je zou moeten zeggen. Net als wanneer je met je beste vriend of vriendin in gesprek bent.

10 Datingtips voor vrouwen

Hoe versier je dan een man?
 En hoe zorg je ervoor dat een date ook echt een succes wordt? Dit zijn voorbeelden van vragen waar veel (single) vrouwen zich mee bezig houden. Want daten is – ook voor vrouwen – zo makkelijk nog niet..

Naast dat daten vaak ontzettend spannend  is, je van te voren veel tijd kwijt bent aan het kiezen van de juiste outfit en schoenen rijzen er ook na de date ongelooflijk veel vragen. Want wat doe je eigenlijk als de date geslaagd was? Ga je hem meteen berichtjes sturen? Hoe zorg je dat hij je leuk blijft vinden? Daarom hier 10 dating tips voor vrouwen.

Datingtip 1 : Een ezel stoot zich in het gemeen, niet twee keer aan dezelfde steen..

Stort je als een relatie eindigt niet meteen in een nieuwe relatie. Neem de tijd om erachter te komen waarom je relatie geëindigd is. Is dat dezelfde reden waarom de relatie hiervoor eindigde? Kies je misschien altijd voor hetzelfde (foute) type? Belangrijk is dat je leert jezelf te begrijpen. Leer van vorige relaties! Gebruik het als kans om als persoon te groeien.

Neem ook de tijd om na een date te kijken wat je wel en niet leuk vond aan die persoon. Zo kom je erachter wat je eigenlijk zoekt in jouw ideale partner. Hierdoor bespaar je veel tijd en zorg je ervoor dat je niet nog een keer dezelfde fout maakt.

Foute mannen herkennen doe je aan de hand van de volgende signalen:

Datingtip 2 :Ik hoor niets meer!

Hoe stom is het als je niets meer hoort van een date die jij super geslaagd vond? Juist, heel stom! Maar, bedenk je dat daten verkennen is. de bedoeling van daten is erachter komen of de persoon met wie je bent bij je past, of jij hem leuk vind maar natuurlijk ook of hij jou leuk vind. Als iemand niets laat horen, ziet hij jou niet zitten. Dat is vervelend, maar niet het einde van de wereld. Het is beter als je daar nu al achter komt dan wanneer je al maanden aan het daten bent.

De les is dat je liefde niet kunt forceren! Liefde kun je niet sturen. Je kunt beter vrijgezel zijn, daten en genieten van het leven dan dat je met de verkeerde persoon samen bent.

Datingtip 3: Stresskip

Mannen vinden gestreste vrouwen niet sexy. Ontspannen vrouwen daarentegen worden als heel aantrekkelijk ervaren. Dat heeft niet alleen te maken met hoe je zit, of je aan je haren frunnikt en of je handen ontspannen zijn. Dat heeft vooral te maken met hoe je over jezelf denkt. Vind je jezelf een leuk persoon? Durf je te zijn wie je eigenlijk bent? Door je eigen persoonlijkheid te laten zien en te weten wat je voelt kom je zelfverzekerd over.

En zelfverzekerde vrouwen zijn sexy! Net zoals wij zelfverzekerde mannen die open en vriendelijk zijn leuker vinden dan mannen die met hun armen en benen over elkaar zitten en niet weten waar ze moeten kijken, geldt dit andersom ook.

Bedenk ook wat je wilt. Een avondje plezier, kijken of je bij elkaar past, of een combinatie? Zodra je dit weet van jezelf zul je minder snel teleurgesteld raken. Je houdt dan namelijk geen valse hoop in stand. Je kijkt gewoon of het erin zit wat je wilt, en als dat niet zo is dan ‘next’!

Om die zelfverzekerde houding uit te stralen heb ik een speciaal artikel voor je:

Je onzekerheid overwinnen begint met deze 11 praktische tips

Datingtip 4: Laat het lekker op je af komen

Ga niet alvast allemaal scenario’s bedenken van hoe de date zou kunnen verlopen (I know, ontzettend lastig). Laat alles gewoon lekker op je afkomen. Je ziet wel wat er gebeurt en of er een vervolgdate inzit. Just go with the flow!

Datingtip 5: Stap uit je comfort zone

Stel je voor: Je date stelt je voor om te gaan klimmen bij een klimmuur, bungeejumpen of naar een karaokebar te gaan. Toch dingen waar de meeste vrouwen zich niet een twee drie op hun gemak bij voelen. Denk dan niet: ” Oh hell no dat ik dit ga doen.” denk: ” Waarom zou ik het niet doen? er zijn daar vast meer mensen en dat doen en er hetzelfde uitzien als ik”.

Je groeit juist door dingen te doen die je eng vindt. En als je het eenmaal gedaan hebt, heb je een onwijs voldaan gevoel. Uit je comfortzone stappen is goed voor je zelfvertrouwen; door dingen te doen waarvan je dacht dat je ze niet kon of durfde wordt je trots op jezelf. Je ontdekt je dat je veel meer kan dan je eigenlijk denkt.

Datingtip 6: Mysterie

Onbewust zijn we in gesprek met nieuwe mensen altijd op zoek naar dingen die we met elkaar gemeen hebben. Zodra we iets met elkaar gemeen hebben weten we dat we ‘bij elkaar passen’. Dat is zo met vriendinnen, maar ook met dates. Daarom vertellen we vaak veel te veel bij een eerste date.

Dit is namelijk hoe het werkt. We worden het gemakkelijkst verliefd als we bij de vorming van een indruk van iemand niet gehinderd worden door alles wat we al van elkaar weten!

De truc is om net genoeg informatie te vertellen zodat je elkaar leuk vindt, maar het nog wel spannend blijft. Zodra je bijna alles van elkaar weet is de spanning er snel af. Dat is iets dat zowel aan het begin als tijdens een ‘relatie’ niet handig is.

Datingtip 7: Wees niet bang om een keuze te maken

Het is prettig als jij aangeeft wat je wil gaan doen, wat je wil eten, wat je wil drinken. Het maakt de sfeer heel ongemakkelijk als je zegt dat je het niet weet of dat het niet uitmaakt. Een beetje besluitvaardig zijn is alleen maar sexy!

Datingtip 8: Accepteren en waarderen

Laat de controle los! Veel vrouwen vinden dat moeilijk, helemaal op een eerste date. Je wilt niet overkomen als een hopeloos vogeltje en daarom is het lastig om hem je stoel aan te laten schuiven, te laten betalen of je jas aan te nemen. Toch wil je dit doen. Accepteer dat hij dit wilt doen, glimlach waarderend en bedank hem.

Mannen zijn niet achterlijk, zij weten ook heus wel dat we zelf kunnen betalen en een jas uit doen. Daar GAAT het niet om. Het is een blijk van waardering als een man deze dingen voor je wilt doen, ze zijn bedoeld om van te genieten.

Datingtip 9: Snappen wie waarvoor verantwoordelijk is

De enige die verantwoordelijk is voor jouw geluk ben jij! Niet degene met wie je date. Een date moet een verrijking zijn, een uitje. Niet de reden waarom jij wel of niet gelukkig bent. Verwacht ook niet meteen je ideale man tegen te komen, dan is de teleurstelling wanneer dat niet zo is ontzettend groot! Ga gewoon genieten van een leuke avond/middag/whatever en zie waar het schip strand. Uiteindelijk kan je pas geluk vinden in een ander als je gelukkig bent met je zelf.

Datingtip 10: Offline

Heb je een date met je telefoon of een date met een échte heer of dame? Houd je telefoon in je zak. Die 36 WhatsApp groepschats, kunnen wel even wachten. De wereld redt het heus wel even zonder jou.

Hulp nodig bij het kiezen?

Maak dan een selectie van potentiële datingsites via onze datingsite vergelijker.