skip to Main Content

Keurmerk veiligdaten

Welke voorwaarden zijn er aan dit keurmerk?

Datingsites die over het Keurmerk Veilig Daten beschikken voldoen aan zeer strenge voorwaarden. Alle voorwaarden zijn erop gericht dat een datingsite zo veilig mogelijk en klantvriendelijk is.

Keurmerk veiligdaten

Aan deze voorwaarden moeten datingsites voldoen:

  • Eerlijke en duidelijke prijzen over abonnementsmodellen.
  • Voorwaarden die gericht zijn op klantvriendelijkheid
  • Goed bereikbare klantenservice – goed bereikbaar voor klachten en vragen
  • Een felle beleidsvoering tegen oplichting – de datingsite moet zo veilig mogelijk zijn.

Wanneer een datingsite aan deze voorwaarden voldoet beschikt het over het Keurmerk Veilig Daten.

Er wordt streng op toegezien dat datingsites die over het keurmerk beschikken ook aan de voorwaarden blijven voldoen. Dit gebeurt door de stichting Keurmerk Veilig Daten, de stichting is hier onafhankelijk en deskundig toezichthouder van.

Naast de voorwaarden van het Keurmerk Veilig Daten moeten datingsites ook aan de voorwaarden voldoen van Thuiswinkel.org. Dit zijn ook geen gemakkelijke voorwaarden, datingsites moeten aan de 10 zekerheden voldoen van Thuiswinkel waarborg. Een paar voorbeelden van de 10 zekerheden van Thuiswinkel waarborg zijn dat je een veilige betaalomgeving hebt en dat het een echt bestaand bedrijf is.

keurmerk veilig daten

Welke datingsites beschikken over het keurmerk?

Over dit keurmerk beschikken slechts een 7tal datingsites. Hieraan zie je dat het niet zomaar een keurmerk is, slechts enkele datingsites beschikken over dit keurmerk.

Deze datingsites beschikken over het Keurmerk:

Toen het keurmerk werd opgericht (in 2013) voldeden 9 datingsites aan de voorwaarden van dit keurmerk. Maar inmiddels zijn er verschillende datingsites afgevallen, wat mede komt doordat er streng op wordt toegezien dat datingsites aan de voorwaarden blijven voldoen.

Datingsites zonder het keurmerk onbetrouwbaar?

Misschien denk je nu wel, zijn datingsites zonder het keurmerk onbetrouwbaar? Datingsites zonder dit keurmerk zijn niet direct onbetrouwbaar. De meeste datingsites hebben het beste met je voor, maar beschikken (nog) niet over het keurmerk.

Om over het keurmerk te beschikken moet een datingsite aan strenge voorwaarden voldoen, waar niet alle datingsites aan kunnen voldoen. Daardoor kunnen slechts 7 datingsites het keurmerk op hun site tonen.

Wanneer je het keurmerk van veilig daten niet op een datingsite ziet staan, is de datingsite niet direct onbetrouwbaar. Maar is het belangrijk dat je kijkt of je een keurmerk van Thuiswinkel waarborg ziet staan op de datingsite. Dit keurmerk staat ook voor dat een website veilig en eerlijk is, maar heeft minder strenge voorwaarden dan het keurmerk van veilig daten. Twijfel je of een datingsite betrouwbaar is? Dan kun je altijd de reviews lezen van een datingsite (dat kan op deze site).

Bron : dedatingwijzer.nl